Showskolan

SHOWSKOLAAAA!! 

Revyarna ägnar sig inte enbart åt att producera nyårsrevy. Revyarnas showskola för barn och ungdomar ligger föreningen varmt om hjärtat. 

Showskolan startade sommaren 2013. 
Under hösten 2013, 2014, 2015 och 2016 ägnade vi oss åt skådespelarträning, dans och sång. Under våren 2014, 2015, 2016 och 2017 har vi tagit för vana att sätta upp en föreställning där barnen har stort inflytande i manus och utformande. 

Våren 2014 sattes showen ”Här är vår cirkus” upp på Folkets Hus scen och på våren 2015 sattes föreställningen "Vi är pirater" upp då Kapten Näshår och Kapten Sabeltand med besättning letade efter den gömda skatten på söderhavsön. Våren 2106 sattes showen "Hotell Gasten” upp med ett spöktema och ett hemsökt hotell.
Denna föreställning spelades även upp på hösten 2016 för Torskolans låg och mellanstadium. 

Den senaste föreställningen spelades våren 2017 och var “Iris blommor”. Den handlade om en förtrollad blomsteraffär med en hemlig portal till blomsterlandet "Floriana" där andra väsen huserade. Även denna gång visades föreställningen för allmänheten samt Torskolans låg- och mellanstadium. 

Hösten 2017 var en del barn från showskolan deltagare i det lyckade Georg Riedel-projektet med en barnkör som sjöng Georg Riedels visor tillsammans med kompositören själv och fantastiska musiker. 

Vid teateruppsättningarna  tas barnens kreativitet och idéer om hand då de är medskapande i manusarbetet i högsta grad. 

Ca 60 barn i åk 1-6 har under åren medverkat i showskolan. Redan kan vi se att våra showskolebarn börjar få rutin och kunskaper i vad det innebär att stå inför en publik trots sina unga år.

Återväxten inom show/revy ser lovande ut. Vad blir det för tema på kommande shower måntro?

 

TACK alla showskolebarn för härliga upplevelser tillsammans med Er och stort tack till Torsås kommun för stöd till vår showskoleverksamhet. Även stort tack till Sparbanksstiftelsen Kronan.

Klicka i menyn på "Foto" så kan du se bilder från showskolan